Освен успехите на правителството от ДБ отчетоха и негативи. Това съобщиха

...
Освен успехите на правителството от ДБ отчетоха и негативи. Това съобщиха
Коментари Харесай

Да, България си посипа главата с пепел за мекушавото си поведение

Освен триумфите на държавното управление от Демократична България регистрираха и негативи . Това оповестиха от пресцентъра на Демократична България.  " Да, България " си посипа главата с пепел за мекушавото си държание.

Според тях съществуването на парламентарно излъчено държавно управление, което продължава целите и промените, заложени в основата на кабинета Денков, не може да бъде опрощение за колебливост в осъществяването на промени и за отвод от осъществяване на антикорупционни старания, нито за неубедителни кадрови решения, които уронват доверието в подкрепящите държавното управление политически сили.

Движението регистрира като неточност неуспеха от провеждането на правилото за възпиране от лъчение на ярки политически лица за позиции , които изискват гласовете на всички участници в болшинството и допускат индиферентност и професионализъм. От там показват, че е належащо час по-скоро да се приведат институциите в положение да дават отговор съответно на потребностите на жителите и бизнеса във все по-усложняващата се интернационална среда и рецесии и подсилване на потенциала им за модернизиране на страната.

Да, България ще взе участие в договарянията за кабинет при ротацията отпред с Мария Габриел. Националният съвет на придвижването дава на Изпълнителния съвет и ръководителя на Движението мандат за присъединяване в договарянията. ДБ упорстват да бъде реализира сделка за постигането на няколко единадесет целта в процеса на договарянията. Това са:
Гарантиране на пълноценното използване на новия член 91б от Конституцията на Република България във връзка с всички регулатори, които ще бъдат излъчени от Народно събрание. Гаранции за използване на планувания в член 130а, алинея 3 от Конституцията принцип във Висшия правосъден съвет и Висшия прокурорски съвет да бъдат определени лица, които са самостоятелни и партийно неутрални. Гаранции за продължение на правосъдната промяна посредством Закона за правосъдната власт. Пристъпване към лъчение на Комисия за противопоставяне на корупцията, и попълването ѝ с безапелационни лица, които могат да обосноват очакване за осъществяване на антикорупционна политика. Курс за последователно ограничение на бюджетния недостиг за реализиране на уравновесен държавен бюджет. Увеличаване и фокусиране на напъните за подсилване и рационализация на националната сигурност и защитата, както и за ускорено осъществяване на решенията на Народното събрание в региона на защитата и изключително военнотехническата помощ за Украйна. По-дълбока интеграция в груповата защита на НАТО и промяна в службите за сигурност. Реформа в изборното законодателство, която да подсигурява доверие в отчитането на подадените гласове в извършените избори и да подсигурява стабилно и транспарантно обществено финансиране на политическите партии и акции. Ускорена, фокусирана и систематична работа с действителни резултати в сферите на електронното ръководство, електронната идентификация и киберсигурността. Комплексни и структурни промени, ориентирани към изваждане на България от сивия лист, обвързван с ограниченията против изпирането на пари. Реформа на законодателството в региона на образованието и науката, която да подсигурява качеството на образованието и да насочи процесите към измерими резултати, съобразени с потребностите на трудовия пазар и актуалното общество. Трансформиране на новия текст на член 23 от Конституцията в амбициозна културна политика.  Сглобката сглоби Конституционния съд
Сглобката сглоби Конституционния съд

Дебатът за съдии за Конституционен съд – ястреби, остриета и калинки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР